Over So What

Over Stichting so what 033

Stichting So What 033 is een Stichting in Amersfoort-Noord. Deze Stichting is opgericht in mei 2022 met als doel een bijdrage te leveren aan de persoonlijke en maatschappelijke bewustwording van jongeren, een ontmoetingsplaats voor jongeren te zijn en een kritische en actieve houding ten aanzien van de maatschappij te bevorderen.

Het jongerencentrum So What biedt onderdak aan jongeren van 12 tot 23 jaar uit de verschillende wijken van Amersfoort-Noord (Kattenbroek, Nieuwland, Schothorst, Zielhorst), die er bij elkaar komen voor diepe gesprekken, gave feesten en gezelligheid onder het genot van een (non-alcoholisch) drankje. De koffie, thee en (aanmaak)limonade zijn gratis voor leden!

Het hart van de Stichting is het jongerencentrum aan het Spinetpad in Zielhorst dat op vijf dagen in de week open is. In de ochtend kan het gebouw voor verschillende activiteiten verhuurd zijn aan niet-leden – meestal volwassenen uit de directe omgeving. ’s Middags om 14 uur komen de eerste (junior) leden al naar het gebouw toe voor activiteiten die zijn toegesneden op hun leeftijdsgroep. ’s Avonds is er (alleen voor leden) vaak een ‘open avond’ of een activiteit, tot uiterlijk 11 uur ’s avonds. Op vrijdagavond en in het weekeinde kunnen de ruimtes in het gebouw verhuurd worden voor klassenfeestjes, verjaardagsfeesten, familiereünies en dergelijke.

Foto's